annelotvanrooij.reismee.nl

TryTom and TryWizard!

Hoihoi!
Zoals ik in mijn vorige blog al had gezegd had ik een TryTom kamp, de kinderen waren nog helemaal niet gewend aan kamp en omdat je ze maar voor 3 dagen hebt kan je ook niet heel veel 'veranderen'  aan hoe ze doen. Het waren wel leuke dagen en ook al was het voor ons wat moeilijker om de kinderen in toon te houden, de meisjes hebben in ieder geval een leuke tijd gehad.
Dinsdag gingen de kinderen alweer weg dus bestond de dag vooral weer uit schoonmaken/opruimen en doei zeggen. Dinsdagavond moest er hard gewerkt worden, alles moest voorbereid worden voor TryWizard, het Harry Potter kamp. Ik heb zelf geholpen met een boog van bomen maken voor de ingang van de dining hall. Verder heb ik geholpen met de wc versieren, de dining hall van binnen versieren met kaarsen, vliegende kaarsen, bomen en nog veel meer. Het zag er allemaal echt super tof uit. Uiteindelijk waren we rond een uur of elf klaar met alles dus konden we toen naar bed. Om woensdag weer om 8 uur aan het ontbijt te zitten en daarna van alles door te nemen over het kamp. Ook hebben we een opfris cursus gehad voor eerste hulp. 
Om 14uur kwamen de kinderen dan weer, ik zat deze week trouwens in Blue Feather 1 van de seasonals waar je twee grote cabins hebt met stapelbedden. Super leuk hoe iedereen van de staff maar ook veel kinderen verkleed waren in Harry Potter kleding. Woensdag begon de dag net als normaal met namenspelletjes en wat regels. Woensdagavond hadden we direct al een super gaaf programma, aangezien ik zelf niet zoveel van Harry Potter af weet was het nog wel een beetje lastig te volgen, maar we moesten alle onderdelen van Voldemort vinden om die te doden. Bij elke plek moesten de kinderen iets doen om dat onderdeel van Voldemort te doden en dan kregen ze een tip waar het volgende onderdeel was en dat moesten ze dan zelf uit vinden. De kinderen waren helemaal door het dolle heen en waren niet te houden, ik voelde me best wel ziek dus het schoot allemaal niet zo op. Uiteindelijk heb ik niet het hele programma mee kunnen doen maar ben ik eerder naar bed gegaan. 
Alle programma's deze drie dagen waren met een Harry Potter thema, de boerderij was care of magical creatures, archery was 'defense against the dark arts'  etc.
's Avonds hadden we een bal, waarbij ik een prinsessenjurk aan had, super cool. Vrijdag hebben we weer oprgeruimd en schoon gemaakt en quidditch gespeeld. 's Middags hebben we Hogsmead gehad, de kinderen kregen geld en konden naar allemaal verschillende winkels gaan om dingen te kopen en te doen. Ze waren allemaal heel enthousiast dus dat was leuk. Ik was bij de waarzeggerstent dus moest allemaal onzin verkopen uit een glazenbol, ben ik niet zo heel goed in dus was nogal een uitdaging!
Tijdens Harry Potter hadden we wel wat leukere kinderen, maar ook veel van deze kinderen wisten niet zo goed hoe kamp werkt. 
Vrijdagavond wouden we weer uit eten gaan maar iedereen was al van kamp af dus we hadden geen lift. Uiteindelijk wouden de 'bazen'  ook nog wel ergens eten dus zijn we met hun mee gegaan naar Texas Roadhouse, precies hetzelfde concept als Texas Ribhouse bij ons, je mocht ook nootjes op de grond gooien haha. 
Was ver rijden maar wel gezellig en lekker gegeten. Zaterdag hebben we lekker rustig aan gedaan, lang uitgeslapen, lekker gedoucht en was gedraaid. Zaterdagmiddag zijn we richting Denver gegaan voor de Baseball wedstrijd. Het was een hele belevenis maar best wel een saaie wedstrijd, er gebeurt niet zoveel en je wacht zo lang dat je al niet meer op let.  Maar waren leuke winkeltjes bij en het was gezellig. 
Nu is het weer zondag dus zo begint het nieuwe kamp weer, de laatste volle week. Ik zit in Timberline, super ver weg van alles in tenten dus dat is wel balen. Ik zit in een Girl vs. Zombie kamp met 11-14 jarigen. 
Voel me nu nogal ziek dus hoop dat dat beter wordt en ik dan van het laatste week kamp kan genieten.
Volgende week hebben we een paar dagen schoonmaken en daarna een Me&my guy kamp, de vaders komen dan met hun dochters dus hoeven we niet super veel te doen en is maar 3 dagen. En dan richting NYC!!

Liefs,

Annelot

Full Moon 2e week

Heeeee,

Aangezien mijn Full Moon, nachtkamp twee weken lang was nog een verslag van hoe de laatste week was met alle meiden. Op zondag hadden we dus de cluedo all camp, een super leuk spel! Ik was een 'floater'  dus moest gewoon rondlopen en zorgen dat elk kind het leuk had wat nogal een moeilijke opgave was aangezien iedereen het prima naar z'n zin had en ik niet wist wat ik moest doen.
Uiteindelijk moesten we met alle meisjes van Kachina (het huis waar ik in sliep) tot een antwoord komen wie het had gedaan etc. Ennn we hebben gewonnen waardoor we later in de week donuts cadeau kregen :)
Ik kan niet eens meer zo goed herrineren wat we allemaal hebben gedaan vorige week, zo druk was het. We hebben gewoon alle normale programma's weer bezocht, we hebben uilen gemaakt bij Arts&Crafts van mozaik. Verder hebben we natuurlijk 's avonds weer spannende dingen gedaan als planeten nadoen en erover leren, een sterrenhemel maken in een pot met licht erin en we hebben naar de sterren gekeken en Obi heeft ons er super veel over verteld. Doordat we zo laat 's avonds naar buiten gingen hebben we allemaal een trui van Tomahawk gekregen die licht geeft in het donker, super cool. Daarnaast hebben we nog een avond gedichten geschreven in de tippi's, een dans/karaoke feest gehad en zumba workout gedaan! Ook al waren sommige meisjes niet helemaal into een aantal activiteiten, ik weet zeker dat ze een leuke tijd hebben gehad op kamp. Aan het eind van de week, na het laatste kampvuur begonnen een aantal meisjes al te huilen maar toen ze donderdag echt weg moesten waren ze niet meer te stoppen. 
Wat ook heel leuk was, woensdagavond zijn we nog met de meisjes naar de hangmatten geweest en hebben we daar gepraat over wat we het leukste vonden van kamp. Ze moesten de zin aanvullen 'Because of camp....'  veel meisjes zeiden dat ze nieuwe vrienden hadden ontmoet of meer durfden. En bijna allemaal waren ze het erover eens dat ze na dit kamp zich anders zouden gaan gedragen etc. 
Het was echt een super groep met meisjes, allemaal aardig tegen elkaar en veel wouden ons altijd graag helpen!
Binnenin het team ging het soms weer wat minder goed en ik zat er twee dagen even helemaal doorheen, maar gelukkig had ik supervisors met wie ik erover kon praten en heb ik er uiteindelijk ook nog met mijn unit over kunnen praten. 
Donderdagavond waren we dan weer lekker vrij, we zijn na de vergadering uit eten gegaan met een hele groep alleen bleek bijna alles dicht te zijn aangezien het inmiddels 9 uur was en we midden in de bergen zitten waar iedereen vroeg naar bed gaat.
Vrijdagmorgen zijn Sunflower, Mushu, Blue, Mica, Minnie en ik richting Wyoming gegaan. We hebben nog even gestopt bij de supermarkt om lunch te halen en zijn daarna naar de University of Wyoming gegaan, wat uiteindelijk een stuk verder bleek dan de camping waar we heen wouden. Bij de universiteit hebben we even rondgekeken en heeft Minnie een rondleiding gegeven aangezien ze daar naar school gaat, was leuk om te zien. We hebben haar daar achter gelaten bij haar vriendje en zijn verder gereden naar Cheyenne om Mica bij haar opa&oma te laten. Daarna zijn we met z'n vieren verder gereden naar de camping dichtbij Cheyenne, vlak naast de grens van Colorado. We hebben de tent opgezet op een aparte, leuke camping met super grote campers en caravans. Echt super Amerikaans, de winkel van de camping was opgezet als een oud Westers dorpje. 'S avonds zijn we nog op zoek gegaan naar een restaurant om wat avond te eten, daarna lekker vroeg naar bed.
Zaterdag zijn we met 'the big G' (zo hebben we onze gigantische auto genoemd) richting de rodeo gegaan, de opa&oma van Mica woonden recht tegenover de rodeo dus konden we daar mooi de auto parkeren. Er was een soort kermis en dan een super groot stadion voor de rodeo zelf. We hebben een super leuke dag gehad daar. Allemaal leuke kraampjes bekeken en een leuke rodeo gezien.
Ik ga proberen de verschillende onderdelen van een rodeo uit te leggen want volgens mij snapt niet iedereen het (papa dacht dat het met auto's was):
-Stier rijden; langer dan 8 seconden blijven zitten op een stijgerende stier, lijkt weinig maar is veel.
-Stier vangen; twee mannen proberen met touwen de stier bij de nek en achter poten te vangen.
-Stier vangen; 1 man op een paard vangt een stier met een touw bij z'n nek, hij springt dan van het paard af om de poten samen te binden.
-Paard rijden zonder zadel; ook voor meer dan 8 seconden blijven zitten. De paarden stijgeren blijkbaar omdat ze een touw om hun ballen hebben en ze dat weg willen krijgen.
-Stier worstelen; je komt op een paard aangereden, er rent een stier naast je en je springt daar bovenop zodat je de stier op z'n rug krijgt met de poten omhoog.
-Paard rijden om tonnen heen; een bepaald parcour zo snel mogelijk afleggen.
-Wilde paarden bezadelen en rijden; een groep van drie mannen moesten een wild paard (die absoluut niet stil staan) bezadelen en dan een rondje rijden op ze.
-Baby paarden; de kinderen moesten hun moeder zo snel mogelijk terug vinden maar renden de verkeerde kant op.

Ik denk dat dat alle onderdelen waren, ik was super verbaasd en geshockeerd door het feit dat de paarden zo raar springen omdat ze pijn hebben door dat touw. Maar het is leuk om te zien, zo'n rodeo en ook heel anders dan dingen thuis natuurlijk.
Aan het einde van de dag zijn we weer richting kamp gegaan nadat we nog ergens zijn gestopt om wat te eten. Eenmaal op kamp zijn Mushu en ik bezig gegaan met plannen maken voor in New York, wordt daar nu ook wel enthousiast voor!

Deze week hebben we twee driedaagse kampen. Gister is er weer een nieuwe groep meisjes gekomen, zijn niet zulke hele leuke meisjes dus dat is wel jammer maar ze gaan morgen alweer weg. Het kamp heet Try Tomahawk, voor de kinderen die nog niet echt eerder op kamp zijn geweest en die het voor een paar daagjes willen proberen. Verder heb ik deze week wel een leuke team met twee internationals waar ik veel me om ga; Jude en Sunflower. En met Boots, ook gezellig. Gisteren was het natuurlijk mijn verjaardag, bedankt voor de felicitaties, maar het voelde niet echt zo. Was gewoon een dag op kamp, maar ze hebben wel voor me gezongen, heb een leuk cadeautje gekregen en een taart gehad!
Op woensdag komen er weer nieuwe kinderen, dan voor een Harry Potter kamp.

Nog iets anders leuks wat we hier op kamp doen wat ik elke keer vergeet te vertellen; we hebben een soort van lootjes getrokken. Ik heb Belle getrokken (de sport specialist) en dus geef ik haar de hele zomer lang kleine cadeautjes, zelf krijg ik van iemand anders (ik weet niet wie) cadeautjes en aan het eind van de zomer krijg je een groter cadeau en vertel je wie je had. 

Het einde van kamp komt al steeds meer in zicht, we hebben volgende week al het laatste kamp! Ik weet nu al dat ik het erg ga missen en graag terug zou willen komen een keer. Iedereen is hier gewoon super aardig en leuk tegen elkaar en het is heel anders dan in 'de echte wereld'  zoals we het hier zeggen. Maarrrr daarnaast mis ik Tim ook wel heel erg en begin ik de normale dingen thuis ook wel te missen dus dat is straks ook wel weer fijn om terug te hebben.

Maar eerst nog maar een leuke paar laatste weken van maken!

Liefs,

Annelot

Full Moon

Hoihoi,

Weer een update van mijn tijd in Bailey, Colorado op Tomahawk Ranch Girl Scout Camp!
Deze week zit ik dus in een nachtkamp, anders maar leuk! We doen veel activiteiten die te maken hebben met glow in the dark, glowsticks etc. 
De meisjes waren aan het begin nogal rustig en stil, er zijn ook maar 12 meisjes dus niet zoveel, maar nu zijn ze wel wat losser en kennen we elkaar al een stuk beter. Dat is zeker wel een voordeel van een 12-daags kamp. We hebben deze week alle normale dingen gedaan, als art&crafts en sport maar hebben dus ook heel veel programma's met alleen onze unit omdat we veel meer tijd 's avonds hebben. 
Ook koken we 's avonds elke avond een extra maaltijd voor we naar bed gaan. Dit is geen volle maaltijd maar vaak iets als pannekoeken, eieren en brood. Tot nu toe hebben we 's avonds tshirts gemaakt met glow in the dark verf, hebben we improvisatie spelletjes gedaan, hebben we wolf hawling gedaan (een spel waarbij je de weerwolven in het bos moet vinden door te 'huilen' als een wolf) en hebben we nachtwandelingen gemaakt. 
Ook hebben we een carnival/rodeo gehad, ik heb de hele morgen suikerspinnen mogen maken wat heel leuk was, en de kinderen konden ook onder andere schminken, hun haren laten vlechten en andere spelletjes doen. Tijdens de rodeo deden counselors een echte rodeo na en hadden ze allemaal verschillende onderdelen waarbij ze ook de kinderen betrokken, heel leuk.
Morgen hebben we een all day all camp, een soort cluedo spel; ik ben benieuwd!
Wat wel lastig is deze week is dat de gene die veel nachtprogamma's met ons deed in de problemen is gekomen met ons en nu is ontslagen van haar baan waardoor allemaal andere mensen voor haar in moeten vallen en ons programma non stop veranderd. Binnen het team voelde ik me in het begin van de week nogal ongemakkelijk maar dat is nu wel minder dus dat is fijn.
Wel wordt ik soms inmiddels een beetje gek van alle Amerikanen die kunnen doen alsof je dom bent omdat je sommige dingen niet in het Engels weet of gewoon dingen anders gewend bent. 
Het is zeker lang om twaalf dagen achter elkaar kamp te hebben zonder echt pauzes, maar het is wel een leuk kamp en onze kinderen zijn deze week zeker heel goed in zichzelf vermaken dus dat is ook fijn. 
Een min puntje van deze week is dat het bijna elke dag nog geregend heeft, en niet zomaar een beetje maar hele stormen. Maar ach, ook dat overleven we wel!
Maaarrr ik kijk wel uit naar het weekend volgende week!

Een liedje dat we hier veel zingen die ik heel mooi vind:
We’re a Rainbow Made of children 
We’re an army Just singin our song 
There’s no weapons That can stop us 
Rainbow love is Much to strong 

I was born in, Mississippi 
Saying yes sir to all the men 
But I found that it got me nowhere 
So I’ll never say it again 

We’re a rainbow made of children 
We’re an army just singin our song 
Theres no weapons that can stop us 
Rainbow love is much to strong 

I was taught that black was evil 
I was taught that white was good 
But when you become a rainbow 
All the colors are understood 

We’re a rainbow made of children 
We’re an army just singin our song 
Theres no weapons that can stop us 
Rainbow love is much to strong 

Die wou ik graag even delen met jullie!

Slaap lekker voor jullie nu, ik ga weer aan het werk :)

Liefs,

Anne

Weekend van the fourth of july!

Hoihoi,

Aangezien ik nu nog even tijd heb en nog niet super moe tijdens mijn pauze in bed ben beland, nog een blog over mijn weekend en kamp in het algemeen.
Dit weekend ben ik dus op donderdag naar Denver gegaan! We zijn als eerste naar het Hard Rock Cafe gegaan, waar we lunch hebben gehad en ik een shirt voor Maikel heb gekocht (een super leuke met Colorado er ook bij). Helaas werd ik na die lunch weer behoorlijk ziek, maar het was toch leuk. Daarna hebben we flink wat geshopt voor de rest van de middag. Denver is een leuke stad maar het mist toch echt wat aan oude/mooie gebouwen en geschiedenis. Ik denk dat je daardoor toch echt meer sfeer krijgt in Europese steden.
Op vrijdag zijn we, nadat we lang uitgeslapen hebben, naar een leuk tentje geweest voor ontbijt, hebben we de film Max gezien (een film over een militaire hond, super zielig) en zijn we daarna naar een groot winkelcentrum geweest om meer te shoppen. Vrijdagavond wouden we naar het centrum van Denver gaan om uit te gaan, blijkbaar zijn er soms clubs open voor 18-jarigen maar mag je dan gewoon niet drinken (je moet daarvoor 21 zijn, best raar). Maar die clubs waren op vrijdag niet open. Dus hebben we besloten om, nadat we met Coco's ouders naar een brouwerij zijn geweest, gewoon Denver in te gaan om vuurwerk te zien en naar wat muziek te luisteren. Het was een leuke avond maar heel anders dan in Nederland, ze hebben bijna geen eten/drinkententjes terwijl er wel super veel mensen waren in het park. Verder verkopen ze bijna geen alcohol wat de 21-jarigen onder ons wel graag wouden. Nadat het vuurwerk was afgelopen ging iedereen ook direct weg, alsof er een bom was afgegaan. Dus daar ging ons gezellige avondje een drankje doen in de stad. Later hoorden we dat die sfeer 's avonds nogal weg is gegaan doordat er schietpartijen in het centrum zijn geweest de afgelopen paar maanden.
Zaterdag zijn we weer naar het winkelcentrum geweest omdat we nog niet alle winkels gezien hadden, ook heb ik toen twee broden en kaas gehaald in de supermarkt aangezien ik nog steeds elke keer ziek wordt van het eten hier. Het is echt super irritant!
Zaterdagmiddag hebben we bij Coco een bbq gehad, een echte Amerikaanse 4th of july bbq. Met gebakken mais, steak, groenten, salade en chips met guacemole. 
Na de bbq zijn we naar het park gegaan waar muziek was, er waren jongens op BMX fietsen aan het optreden en er waren een aantal shows van acrobaten. Iedereen kwam daar met dekentjes en stoelen om gezellig met vrienden en familie te zitten. Rond een uur of 9 begon het vuurwerk, en daarna verdween iedereen weer direct. Wij zijn echter nog bij de overburen en andere buren wat gaan drinken en zij stoken zelf ook nog wat vuurwerk af.
Het was een gezellige, Amerikaanse avond. Al met al was het soms een beetje een bijzonder weekend, Coco had alles helemaal uitgepland en sommige dingen wouden we niet eens echt doen, maar het was ook heel leuk en ben nu sowieso weer veel hechter met de internationals; Jude, Sunflower en Mushu.
Zondag zijn we weer naar kamp gegaan waar alles weer begon, kinderen inchecken, hun hele lichaam checken zodat ze ons niet kunnen aanklagen voor ziektes, en namenspelletjes doen. Deze week heb ik maar 12 meisjes dus een klein groepje, soms is dat nu nog een beetje ongemakkelijk maar hopelijk komen ze nog wat meer los. Ik ben benieuwd hoe het nachtkamp wordt. Vandaag is in ieder geval een lange dag omdat we vanmorgen bij brand evacuatie moesten zijn en we vanavond pas rond een uur of 12 naar bed gaan.
Verder nog wat algemene dingen over kamp: we zingen super veel hier, gemiddeld zo'n 12 of meer liedjes per dag!!
We krijgen hier ook heel veel te eten omdat kinderen blijkbaar eerder hebben geklaagd dat ze te weinig kregen, daardoor gooien we ook heel veel eten weg, super zonde!
Het kamp is echt super groot, de hikes die we hier doen (langste is 5 uur) zijn allemaal nog op ons eigen terrein, heb je een beetje een idee van de grote.
De dagen zijn echt heel druk, hier een programma:
Opstaan was eerder rond 6 uur (deze week wordt dat 11 uur omdat we een nachtkamp zijn).
7.00: richting klusjes lopen als dieren eten geven, of tafels dekken.
7.45: klaarstaan voor ontbijt.
8-9: ontbijt.
9-9.15: vlag heisen.
9.30-10.30: boerderij.
10.45-11.45: Unit programma (zelf een eigen spel doen, kan van alles zijn).
12.00: Tafels dekken
12.15: Klaarstaan voor lunch.
12.30-13.30: Lunch.
14-16: Pijl en boogschieten & outdoor skills.
16-17.15: Greenhouse. (Dat is een kas waar de kinderen over kunnen leren en bijvoorbeeld lotion kunnen maken).
17.30: Tafels dekken.
18-19: Diner.
19-19.15: Vlag strijken.
19.15-21: All camp met een thema als de oceaan, allemaal verschillende spelletjes waar de kinderen langs gaan.
21-22: Richting tenten gaan/ soms ergens anders kamperen en dan nog tenten opzetten. 
22-22.30: Boek lezen voor de kinderen als ze dat leuk vinden/liedjes zingen. 
22.30: Hugpatrol, langs elke kamer/tent en de kinderen een knuffel geven als ze dat willen of een high five om slaap lekker te zeggen.
23.00: Slapen!

Dat is een beetje het idee van een dag op Tomahawk Ranch, super druk dus. Maar deze 12 dagen wel iets rustiger aangezien we maar 12 meisjes hebben, wel vier counselors en ook nog een 'hulpje'.
Dat is het weer voor nu, leuk om alle reacties te lezen en hopelijk hebben jullie een beetje idee van hoe het hier is door de foto's!

Liefs,

Annelot

ps. Ik heet Holly omdat ik zo ook in Nederland werd genoemd in Scouting, doordat er een dorp op ons eiland 'Bambilie'  was dat Holdorp heette!

Kamp 2&3

Halloooo,

Eindelijk tijd voor een blog, dat heeft een tijdje geduurd. Inmiddels heb ik al twee andere kampen gehad, vorige week een kamp genaamd 'arrows'  met cadettes (11-14 jaar) en deze week een 3 daags familie kamp.
Het kamp vorige week was super druk en stressvol maar ook leuk. Het team waarin ik werkte was niet zo top, we konden het niet heel goed met elkaar vinden en blijkbaar wisten Mud&Hobbes dat ook toen ze ons bij elkaar plaatsten. Ze wouden dat we leerden om niet altijd een leider te zijn, omdat we allemaal nogal sterke leiders zijn. Daarnaast waren de meisjes nogal lastig, ze toonden niet veel respect naar ons, praatten elke keer door ons heen en kwamen telkens te laat voor alles. Wat dan weer heel vervelend was voor de program staff. We hebben meerdere keren met de meisjes gepraat over deze dingen, maar het hielp niet echt.
Ik voelde ook minder een connectie met deze meisjes dan de meisjes de eerste week. Alhoewel, er was 1 meisje echt super leuk. Ze had heel erg heimwee elke keer en vroeg speciaal om mij om mee te praten. Aan het eind van de week heeft ze een kaartje gemaakt voor mij waarin ze me heel erg bedankt en ze mij en kamp heel erg gaat missen, super lief! Dus weet ik in ieder geval dat ik de week goed heb gemaakt voor 1 iemand :)
We zijn elke dag naar pijl en boogschieten geweest en naar 'outdoor skills' wat meer de scoutingachtige activiteiten zijn als vuur maken, hutten bouwen en pionieren. Daarnaast zijn we gewoon naar de normale dingen geweest als knutselen, de boerderij en we hebben salamanders proberen te vangen in de pond.
Aan het eind van de week, tijdens het uitchecken, zijn we vergeten medicijnen terug te geven aan de ouders (was de taak van 1 meisje) en daar kregen we nogal ruzie over, omdat dat 1 van de belangrijkste dingen is. Dat was nogal vervelend, vooral omdat het niet echt uitgesproken werd en ik er nogal genoeg van had om afgekat te worden door 1 van de andere counselors. Er was elke keer van alles verkeerd volgens haar, heel vervelend.

Ik was dan ook blij toen het weekend was, vrijdagavond zijn we weer uit eten geweest voor avondeten. Zaterdag zijn we met een grote groep naar het Renaissance festival geweest, super apart. Zoiets zie je hier niet, allemaal mensen verkleed als in de middeleeuwen, ook alle gasten waren zo gekleed, het hele park was aangekleed in die stijl en er waren allemaal acten. Het bestond vooral uit schattige kleine winkeltjes, veel verkleede mensen en acts van verschillende groepen. Ik heb een henna tattoo gekregen en heb een leuke ring gekocht! Het was heel apart maar ook echt leuk, en weer lekker om een dagje weg te zijn. Daarna zijn we weer lekker uit eten geweest om dan terug te keren naar kamp.

Zondag begon weer een nieuw kamp, ik moet toegeven dat het wel erg snel is, al die kampen na elkaar. Dit kamp is wel heel anders dan anders, we kregen niet een unit toegewezen met een aantal meisjes. We sliepen met alle staff in 1 huis, maar kregen een familie toegewezen om te helpen in het begin van het kamp, met een rondleiding etc. Mijn familie bestond uit twee ouders, en een zoon en dochter. Zondag hebben we ze rondgeleid, konden ze programma's kiezen voor de week en hebben we 's avonds een kampvuur met ze gemaakt. 's Avonds hadden we ook een overleg met alle staff om taken te verdelen voor de week. Iedereen had twee programma's gemaakt voor de week, die programma's zou je zelf gaan leiden en dan moest je aangeven hoeveel help je wou. De rest van de tijd help je bij andere programma's of bijvoorbeeld op de boerderij, als je nergens bent ingedeeld krijg je andere klusjes zoals schilderen en veel schoonmaken.
Als internationals hebben we een 'European take over'  gedaan, met informatie en een quiz over onze landen en scouting. Er waren niet heel veel mensen maar het was wel leuk, verder had ik een voedselrace gepland die we bij de sherpa's vaak deden, ik kon dit alleen zelf niet leiden maar was blijkbaar ook wel een succes. Verder heb ik geholpen op de boerderij, bij de kas met bloemenbedden maken en vogelhuisjes knutselen. Het was leuk een keer iets anders te doen en kamp op een andere manier mee te maken, maar de familie had zoveel vrijheid dat ze ook gewoon geen programma's konden doen of de hele dag hetzelfde waardoor je nooit wist hoeveel mensen bij het programma kwamen. Daardoor was het wat saaier en ineens lastig om minder druk te zijn.

Gistermiddag zijn de families weer weg gegaan en hadden wij na het opruimen en schoonmaken weekend! We (Mushu, Sunflower en ik) zijn gisteravond naar Coco gegaan die een half uur vanaf Denver woont. We blijven hier het hele weekend, wel lekker ergens anders even. Vandaag zijn we naar WaterWorld geweest, het grootste waterpark van Amerika, super cool. Heel veel glijbanen gezien en het voelt nog steeds alsof ik in het water lig. Het was super groot, en veel spannende verschillende glijbanen. We waren met een grote groep alleen konden de anderen eerst niet vinden, gelukkig wel gevonden voor de lunch want de 'bazen' van kamp hadden brood enzo meegenomen dus lekker kunnen lunchen met zn allen.
Het was een super leuke dag, alleen nu wel heel moe. Aan het eind van de dag is Sparkle ook met ons mee gegaan naar hier, nu missen we alleen Jude nog, want die zou hier eigenlijk ook zijn, maar was nogal gedoe. Net heb ik mijn haar punten geverfd dus ik heb nu super (lichtgevend) fel roze haarpunten, wel grappig een keer wat anders. En het gaat waarschijnlijk toch minder worden door de zon en douchen.

Morgen gaan we naar Denver, dus dan zie ik dat eindelijk voor het eerst! Ik ben benieuwd :)
Voor volgende week (2 week kamp) ben ik in een nachtkamp. Dat betekend dat ik elke dag rond 12 uur opsta, ga lunchen en om 3 uur naar bed ga na activiteiten in de nacht en eigen eten koken. Ik slaap in een fijn huis, en heb denk ik wel een leuk team. Het zijn deze week ook maar 11 meisjes dus dat is wel fijn denk ik. We zullen zien :)

Liefs,

Annelot/Holly

Week 1/7

Hoiiii,

Mijn eerste week met de kinderen is afgelopen. Het was een leuke, vermoeiende en moeilijke week. We hebben super veel gedaan, elke dag naar de boerderij geweest en alle andere programma onderdelen langs geweest. Bij Arts&Crafts hebben we kettingen gemaakt met fosielen, bij sport hebben we boter gemaakt, geshaked en in de boerderij hebben we nagels van kippen gelakt, varkens een bad gegeven en nog veel meer!
Alle meisjes mochten deze week 1 keer naar een manage gaan om een uur paard te rijden, daarbij ben ik twee keer mee geweest. Zelf heb ik niet mee gereden dus had ik een uur pauze in een hangmat die daar hing. De tweede keer ging het alleen mis, ze vergaten om mij en de meisjes op te halen dus hebben we 3 UUR!!  moeten wachten voordat iemand onze voicemail had gehoord en ons kwam halen. En nee, ik ben goed in overdrijven maar dit was toch echt 3 uur in totaal. 
Daarnaast hebben we 's avonds verschillende activiteiten gehad als een slumber party (pyjama feestje) met haren vlechten, nagels lakken, dansen en matras surfen. 
En natuurlijk een aantal kampvuuravonden, altijd als de kinderen komen op zondag en donderdag de avond voor ze weg gaan. Andere dingen die elke week gebeuren is kamperen (ergens anders dan in de normale tenten, wij hebben deze week in een tipi geslapen) en twee keer koken op eigen gemaakt vuur, een ontbijt en avondmaal. Deze maaltijden zijn nogal stressvol omdat je zoveel kinderen hebt en ze allemaal bezig moet houden maar ook je eten op tijd moet klaar hebben, duurt super lang!
Ik denk dat de kinderen mij wel heel leuk vonden, ze waren elke keer enthousiast als ik terug kwam van mijn pauze en vroegen me vaak dingen. 
Gisteravond zijn we nadat alle kinderen waren opgehaald, en we een overleg hebben gehad, naar een restaurant/bar gegaan voor avondeten. Was gezellig en fijn om weg te zijn van kamp. Ik had vlak daarvoor een evaluatie gehad van mijn supervisors (Mud & Hobbes), van de afgelopen week, ze waren over het algemeen enthousiast maar ik moest meer mee doen met de programma's. Dat vond ik nogal een teleurstelling omdat ik dacht dat ik dat wel heel erg deed. Daarnaast was het team waarin ik werkte afgelopen week niet heel erg leuk en ik moest de hele tijd het voortouw nemen. Ik was er daardoor nogal klaar mee gister. Waardoor het wel fijn was even weg te zijn, en vooral om lekker met Tim te kletsen vanmorgen op Skype. 
Vandaag heb ik dus geskypt, lang geslapen en we zijn naar een rodeo geweest. Jemig wat een ervaring! Ik heb nog nooit zo'n nationalisitsch land gezien als Amerika!
Nog een ding wat ze hier namelijk elke dag doen, de vlag heisen en strijken met een hele ceremonie. En tijdens de rodeo begonnen ze ook met de Amerikaanse vlag een aantal rondjes door de arena heen, en zongen ze het volkslied. 
De rodeo was echt super apart, allemaal stierrijders, paardrijders en zelfs kinderen op schapen. Vaak moesten ze zo lang mogelijk op een stier of paard blijven zitten, maar er waren ook races om een stier (een kleinere) op de grond te krijgen in een soort houtgreep.
Heel apart, maar een super gezellige dag omdat we met een stuk of 15 van kamp waren. Na die tijd zijn we ook nog lekker uit eten geweest met z'n allen, pizzaaa.
Voor komende week heb ik weer dezelfde leeftijdsgroep: meisjes van 11-14 jaar.
Het thema van het kamp is Arrows, dus we gaan veel pijl en boog schieten komende week. Ik zit ook weer in precies hetzelfde tentenkamp als afgelopen week, wat wel balen is omdat daar geen douches en toiletten enzo zijn, en het best ver lopen is. Maarja, wordt vast wel een leuke week, en hopelijk gaat alles wat beter dan afgelopen week.
Als antwoorden op de vragen van de vorige blog: het is hier inderdaad veel kouder dan in de stad (beneden zeg maar), vooral 's avonds. De meisjes zijn wel vergelijkbaar met thuis, misschien juist wel vriendelijker. 
De meisjes komen soms met een aantal die ze al kennen, maar ook wel alleen. Je kan hier ook heen gaan met je eigen 'troep'  maar dat kan niet gedurende zomer wanneer ik er ben. We hebben later in de zomer nog wel een kamp voor allemaal familieleden trouwens! 
Ik wou volgens mij nog meer vertellen, maar ik ben super moe dus kan het niet meer bedenken en ga lekker slapen zo! 
Slaap lekker allemaal!

Liefs,

Anne

Country Girl - Pathfinder

Halloooo,

Mijn eerste pauze hier, is wel even bijkomen. Wie dacht dat ik hier alleen op vakantie was, je hebt het mis. 
Eerst nog even een paar feitjes over camp en the USA;
-Er is hier heel weinig zuurstof in de lucht waardoor je direct buiten adem bent.
-Ze lopen hier allemaal in leggings enzo alsof ze gaan sporten.
-Het terrein is super groot en ik ben gister in het donker verdwaald naar mijn tent.
-Er zijn vaak 'units' van ongeveer 25 meisjes met 4 counselors.
-Elk kamp heeft een bepaald thema. 

Dan om verder te gaan op mijn vorige blog, de dag dat we opsplitsten en ik alleen met cabin staff was, was nogal overweldigend. We kregen lijsten lang met alle verwachtingen, regels etc. Ze hebben hier hele andere regels dan wij gewend zijn. Je mag een kind nooit uit het oog laten, ze moeten altijd met zn tweeen naar de wc, en snachts moeten ze dan ook eventueel ons wakker maken, ze moeten twee keer douchen per week en ga zo maar door.
Aan het eind van die dag werd het nog lastiger, we gingen namelijk een cookout en campout doen. Dus koken op eigen gemaakt vuur en ergens kamperen op het terrein, in de tipi's of in hangmatten. Maar volgens sommige mensen hier is de Nederlandse manier van een tent opzetten niet goed. Daarnaast stormde het nogal erg, zoals elke dag hier haha!
De campout was verder wel gezellig, alleen nogal koud en vervelend om op stenen te slapen. 
De rest van de week hebben we nog veel meer informatie gekregen, geoefend met programma's maken voor tussendoor en nog meer dingen. 'S avonds hebben we nog wat leuke dingen gedaan zoals de spa night, waar mijn nagels mooi zijn gelakt en ik hand en gezichtsmaskers heb gehad! 
Donderdag om 18:00 kregen we weekend, een heleboel mensen wouden naar huis alleen door de storm was dat niet altijd mogelijk omdat er wegen afgesloten waren.
Donderdag avond ben ik samen met een heleboel anderen en heb ik mijn eerste Amerikaanse Mac&Cheese gehad (er zat per ongeluk een stukje kip in :( stom!)
Vrijdag zijn we wezen winkelen met een heel aantal, ze gaan hier heel veel naar kringloopwinkels dus daar zijn we o.a. geweest, maar ook bij verschrikkelijk grote supermarkten waar je alles kan kopen. Rond 16:00 zijn we uit eten geweest bij een Chinees (jaja, kan niet zonder) alvast voor Obi's verjaardag (dat is Monica, zij is de 'directeur' hier).
Daarna zijn we naar de bioscoop gegaan om Jurassic World te zien, had het niet verwacht maar mooie, leuke film en was gezellig!
Zaterdag ben ik met een kleiner groepje weer gaan winkelen naar een winkelcentrum omdat ik nog een paar kleine dingen nodig had en het leuk vond nog even van kamp af te zijn. Zaterdagavond hebben we een quiz avond gehad met pizza, ik was eerst super enthousiast maar als Nederlander kon ik bijna geen antwoord weten. Dus dat was nogal jammer. 
Zondag was het dan zover! De kinderen kwamen, maar eerst nog heel veel schoonmaken en klaarmaken voordat ze dan echt kwamen. Het voelde eerst nog niet zo, maar ik heb nu dan echt verantwoordelijkheid over wel 27 meisjes van 11-14 jaar oud. Ik ben in de unit Country Girl, dus we gaan deze week heel vaak naar de boerderij hier en elke keer mogen een paar meisjes naar de paarden om paard te rijden (dat is niet op het kamp zelf). 
Verder gaan we langs alle activiteiten als pijl en boogschieten, outdoor skills, dance & drama, arts & craft en daarnaast doen we nog eigen programma's. Vanmorgen hebben we bijvoorbeeld een aantal Nederlandse spelletjes gespeeld om elkaars namen beter te leren. 
Wat nog zo iets is: we moesten gister ALLE meisjes medisch checken. Dus elke meisje moest 1 voor 1 binnen komen om haar temperatuur te meten, voeten te checken, luizen te checken, te vragen naar medicijnen etc etc. Dat duurde echt super lang! Op zondag is als laatste, na het avondeten, nog een opening campfire. Daarbij laat elke unit hun counselors even zien en zingen we liedjes. 
Terwijl de meisjes gisteravond naar bed gingen ben ik naar de planningmeeting gegaan om alle plannen voor de week te maken. Was wel leuk om te doen, maar wel stressvol want alles moet precies goed zijn, echt superr anders dan bij de scouting. En het leek alsof de anderen niet echt heel erg dankbaar waren terwijl ik daardoor vannacht veel korter heb geslapen want we moesten vanmorgen weer verder. 
Op dit moment zijn de meisjes op de boerderij en heb ik eventjes pauze, straks lunch, hiken en vanavond kamperen we of nouja we slapen hopelijk in hangmatten als het niet regent.

Ik denk dat dat het weer was voor nu! 
Ik mis Nederlands praten wel hoor.. 

Liefs,

Annelot/Holly!

Pre-camp

Hoihoi,

Nog een aanvulling op mijn vorige verhaal: Het voelt bijna als een gewone vakantie met papa en mama door het rijden door de bergen en de supermarkten met vele kassa's (Marinde, ik denk dat ik die strijd dit keer heb gewonnen met 28 kassa's!)
We zijn inmiddels een week verder, een week al in Colorado en er is al heel veel gebeurd.
Als eerste nog over de bagage die ik zelf moest bij betalen op de heenweg, ik heb net een mail terug en ccusa doet alsof dat mijn schuld was, wat nogal frustrerend is aangezien letterlijk elke passagier moest betalen voor bagage.
Verder moest ik in Amerika een Social Security card krijgen om geld te mogen verdienen (wat ik dan op een credit card krijg). We zijn twee keer naar het kantoor gegaan, de eerste keer hadden we niet de goede papieren (en verzonnen ze er voor de lol even bij dat je 10 dagen in de VS moest zijn) en de tweede keer konden ze het niet aanvragen omdat het nog niet duidelijk was dat we in het land waren aangekomen. Nogal ingewikkeld dus!
Het grappige is dat alle Amerikanen zelf ook klagen over het systeem.
Deze week was nog allemaal pre-camp, dat duurt tot donderdag. We hebben veel verschillende spellen gedaan om elkaars namen te leren en elkaar te leren kennen. Verder hebben we testen gedaan om te zien wat voor soort persoon je was en daarna ging je in groepen die soorten uitbeelden. Ik was een 'beaver'  en die houden van orde etc. Dus hebben we een grafiek gemaakt die typerend was voor onze goede kwaliteiten en dingen die we minder goed kunnen. Een andere groep had een vliegtuig gevouwen, omdat ze allemaal nogal snel afgeleid waren, super grappig.
Ook deden we testen voor de manier van liefde uiten (cadeau's geven, aanraken, aanmoedigen etc) en de manier van leiding nemen. 
We hebben veel spellen gedaan om daarna te evalueren hoe het ging en wat anders kon en hoe dit kan helpen tijdens kamp.
's Avonds hebben we leuke activiteiten gedaan als 'Dutch Auction', daarbij haalt iedereen allemaal willekeurige grappige dingen op en dan krijg je een opdracht om je te verkleden en iets uit te beelden. Super grappig en we hebben gewonnen! Gisteravond hebben we een dansfeest gehad met lijn dansen en karaoke. Ook echt super leuk omdat iedereen heel enthousiast mee doet en het niet uitmaakt hoe je eruit ziet (het thema was 80's/90's en ik zag er belachelijk uit). 

Sowieso is iedereen hier over het algemeen heel leuk, spontaan en caring. Toen ik me gisteravond niet goed voelde en aan de kant ging zitten kwamen er wel drie mensen vragen of het goed ging in een paar minuten.

Wel vervelend dus dat ik niet zo goed voel, maar dat komt waarschijnlijk door het eten aangezien ze best anders eten qua geen brood enzo. 

Vandaag hebben we geleefd in de huid van de kinderen, hoe zij allemaal verschillende dingen nodig hebben, hoe zij activiteiten zie en wat voor gedrag ze kunnen vertonen. En zometeen hebben we een spa avond, ik ben benieuwd!

Morgen is de eerste dag dat we alleen met onze groep zijn zeg maar, dus ik alleen met alle andere cabin counselors. 

Dat was weer een kort overzicht van hoe het hier is, misschien kan ik een andere keer uitgebreider vertellen.

Leuk om de reacties te lezen trouwens! En voor de duidelijkheid, ik ben nog steeds vegetatier, ze hebben hier gewoon veel nepvlees en opties voor verschillende diëten. En heb nog geen peanutbutter-jelly gegeten Renske haha!

Liefsss,
Annelot