annelotvanrooij.reismee.nl

Tallinn, studeren en updates

Hoi!

Daar ben ik weer met een update vanuit Joensuu!
Het wordt inmiddels al lastig om te onthouden wat ik wanneer heb ik gedaan en nog niet heb verteld. Leuk om op de vorige blog wat weer reacties te zien al hadden Jorieke en mama het er moeilijk mee en werkte de site niet helemaal goed. Het is hier nog geen -45 geweest opa, het koudste was denk ik -27 en afgelopen week was het weer -24, dus wel behoorlijk koud. Wel grappig hoe dan -5 ineens een reactie oproep van 'och dat is best warm'.

Inmiddels ben ik al behoorlijk druk geweest met dingen voor ESN met elke week een vergadering en vrijdagavond heb ik mijn eerste eigen activiteit georganiseerd. Vrijdag was 'International dinner' waarbij iedereen iets kookt wat typisch is voor zijn eigen land en meeneemt waardoor we een groot buffet hebben. Voor deze activiteit was ik hoofd organisatie. Ze deden alsof het een hele taak was maar ik vond het uiteindelijk zelf best meevallen allemaal, maar was een leuke avond. Na het diner was er ook nog een international party in een club in Joensuu dus nog lekker gedanst.

Verder ben ik vorig weekend dus een weekend naar Tallinn geweest met Marta, Marta, Núria (Spaans), Marjolein, Floor (Belgisch) en Tessa en ik (Nederlands). We zijn met de bus naar Helsinki gegaan (7/8 uur, pfff) en daar de boot naar Tallinn genomen (gelukkig maar 2 uur). Tallinn is een super mooie, oude stad. Heel anders dan Joensuu wat nogal blokkig en Sovjet achtig is. Maar het voelde niet helemaal als een hoofdstad omdat Tallinn helemaal niet zo groot is en niet zoveel inwoners heeft. We hebben met een wandeltour meegedaan, al haakte een deel van ons af omdat ze het te koud hadden, en zelf gewoon door de stad gelopen. 'S avonds hebben we mee gedaan aan een kroegentocht wat echt heel leuk was. En op zaterdag zijn we nog naar een museum geweest en een beetje rond gelopen en gewinkeld in het nieuwe deel van de stad. Zondag weer vroeg richting huis gegaan maar na een lange reis pas rond 21:30 thuis aangekomen. Was een geslaagd weekend!

Volgende week vrijdag heb ik een tentamen waardoor de laatste weken voor een groot deel in het teken van studeren hebben gestaan met veel uren in de bibliotheek. Het is een vak waarbij je zelf drie boeken moet lezen en leren en dan een tentamen krijgt, geen idee hoe dat gaat dus want ik ben gewend om wel gewoon college te krijgen. Verder heb ik nu ook best veel vakken tegelijkertijd waardoor het wel een beetje druk is, en vooral lastig om overzicht voor mezelf te houden.

Afgelopen woensdag heb ik een 'surprise' diner met de meiden gehad voor Marta haar verjaardag, super leuk. En heb nog veel gesport met anderen, showdance met z'n allen, spinnen met Tessa, en gister streetdance met Marjolein en Tessa. Aankomende dinsdag is er een sportmiddag dus ga ik naar Koli National Park om daar te wandelen. De meesten gaan skiën maar dat leek me een beetje enthousiast aangezien ik dat nog nooit heb gedaan.

Nog andere leuke nieuwtjes: ik ben uitgekozen als groepsleider voor de trip naar Lapland met ESN. Dus ik ga 10 maart als leider in de bus mee :)
Ook ben ik erachter dat ik eind april alweer naar Nederland kan waardoor ik nog iets langer thuis ben voor ik weer weg ga. Ennn ik heb mijn vlucht naar Amerika geboekt! Het idee is nu dat ik na kamp langs Boston, Washington DC, Philadelphia en Florida ga. Deels ga ik dan mensen van vorig kamp bezoeken en bij hun logeren. De laattse paar dagen van mijn reis zal ik in Miami doorbrengen om vanuit daar weer naar Amsterdam terug te vliegen eind augustus! Ik ben er helemaal enthousiast over :)

In principe voelt het al heel normaal om hier te wonen maar het is toch soms wel jammer om niet in Nederland te zijn, om bijvoorbeeld met Tim de keuken en badkamer voor zijn huis uit te zoeken. Maar fijn dat ik door internet alsnog alles kan volgen en enigszins mee kan denken.

Dat was het weer denk ik..

Liefs,

Annelot


Hyvää huomenta!

Moi/Hei/Terve,

Minun nimi on Annelot ja minä olen kaksikymmentä vuotta vanha. Ik heb net weer een lesje Fins gehad en dacht laat jullie ook eens zien wat voor taal het is, 100 punten voor de winnaar die het snapt zonder Google translate! Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat ik een blog schreef dus er is al weer heel wat gebeurd. Ik zal het enigszins interessant houden en niet alles dag voor dag gaan vertellen. In de tussentijd heb ik de meeste dingen voor de studie in Nederland afgerond. Ik moet nog één paper verbeteren omdat de docent veel te laat de feedback terug heeft gegeven. Voor de studie hier heb ik nog niet heel veel hoeven doen maar ook nog niet veel tijd gehad door de dingen van Utrecht. Ik ben nu wel begonnen met lezen voor een 'zelfstudie vak' waarbij je alleen boeken moet lezen en een tentamen moet maken. Verder volg ik Fins wat prima is, global change wat lekker bekend/antropologisch is, en een vak over racisme wat echt bagger is. De docent heeft er, naar mijn mening, nogal een handje van om namelijk zelf racistisch over te komen en verteld meer verhaaltjes dan dat het gebaseerd is op wetenschap. Ik hoop dus van harte dat we voor dit vak gewoon een keer een artikel moeten lezen die we gaan bespreken of iets dergelijks want zo leer ik er niks van.
Dan andere leuke dingen die ik heb gedaan; Ik heb een huisfeestje gehouden met Tessa (in haar huis) waar uiteindelijk in plaats van 12 mensen een stuk of 22 mensen waren, daarvan dus ook de foto in de volgepropte kamer. Daarna zijn we naar het 'get to know each other' feest geweest van ESN (hierover zo meer), een grappig spel gedaan en daarna gewoon gedanst en ook nog karaoke gezongen. Karaoke is hier blijkbaar echt een ding want het gebeurd overal. Aangezien het feest al vroeg begon en we nog eerder al hadden afgesproken om samen te eten en te drinken waren we al vrij vroeg dood op haha. Zoals wel verwacht is uitgaan hier behoorlijk duur (een biertje is €5,60!), en is het lastig om thuis te komen omdat er maar soms een bus gaat. In het thema van uitgaan en feestjes ben ik nog naar een UEF (naam van de campus; University of Eastern Finland) feest geweest waar heel veel Finnen waren die een traditie hebben van feesten in hun overall, die de hele tijd tegen je aanbeuken en dronken zijn. Was op zich een leuk feestje maar kon me nogal ergeren aan de Finnen haha! Gister ook nog eventjes uit geweest wat ook wel leuk was! Finnen zijn trouwens over het algemeen heel rustig en stil en niet erg vriendelijk; dat is ook hoe ze zichzelf omschrijven. Ik heb met een aantal Finnen wel een gesprek gehad maar over het algemeen doen ze dat alleen tijdens het uitgaan want in de lessen en ook tijdens de sportlessen zijn ze helemaal stil.
Verder ben ik dus al behoorlijk wat wezen sporten, een aantal keer naar spinnen geweest (op zo'n fiets), bodyballet, moderne dans, zumba en gewoon naar de sportschool. De meeste van deze lessen waren in het Fins wat wel een leuke uitdaging was, over het algemeen verstond ik er bijna niks van (behalve musiika en het tellen) maar deed ik maar gewoon na wat ik zag. En ik ben natuurlijk lekker Fins naar de sauna geweest hier!
Dan iets anders leuks waar ik mee ben begonnen; ik ben gaan 'solliciteren' voor het bestuur van ESN (Erasmus Student Network) en ben uitgekozen dus ga het komende semester een bestuursfunctie doen als event manager. ESN is dus een organisatie die in bijna elke grote stad met een universiteit zit waarbij er allemaal internationale studenten zitten, vaak ook wel wat 'lokale' zodat er een mix is. Dit is dus een soort van studievereniging die activiteiten organiseert. Voor de functie heb ik afgelopen weekend twee dagen 'training' gehad dus was al wel druk! Ik ben benieuwd hoe het is, maar vond het wel leuk om een extra hobby te hebben hier omdat ik thuis ook veel van dit soort dingen doe :)
Het is hier de laatste tijd niet meer zo koud geweest als mijn eerste dag hier dus dat is wel prettig, wel ligt er heel veel sneeuw en is er dinsdag in een middag ook echt 20cm bij gevallen. Laatst was er wel twee dagen zon (waardoor ik voor het eerst de blauwe lucht kon zien!) dus toen hebben we lekker even rond kunnen wandelen langs de rivier.  Ook heb ik inmiddels een fiets gekocht dus ik hoop dat het niet weer -30 wordt want dan is fietsen wel iets te enthousiast.
Als laatste nog een leuk nieuwtje: ik ga volgend weekend met 6 (of misschien 8) andere meiden naar Tallinn!
Kiitos voor het lezen ja hyvää päivänjotkoa!
Liefs,

Annelot

De eerste week in Joensuu

Hallo allemaal daar ben ik weer!

Een aantal van jullie hebben me al gevraagd of ik weer een blog ging bij houden dus dat leek me wel leuk om weer te doen. Inmiddels ben ik al weer bijna een week in Joensuu (geen oe klank maar jo-ensuu) in Finland.
Donderdagavond kwam ik na een tussenstop in Kopenhagen en wat vertraging aan in Helsinki waar ik op de trein moest wachten richting Joensuu. Een treinreis van 4,5 uur die door vertraging (wat lekker in het Fins werd verteld) een uur extra duurde. In Joensuu werd ik opgehaald door mijn studenten tutor (Miira) die me met de auto ophaalde en naar mijn nieuwe huisje bracht, super fijn! Toevallig kwam in het appartement ook tegelijkertijd een huisgenootje aan; Polina, een meisje uit Rusland die studeert in Tsjechië.
Op vrijdag ben ik met Polina mee gegaan naar de stad om haar studenten tutor te ontmoeten. Zij kon me laten zien waar het marktplein was waar ik had afgesproken om een dekbed+kussen over te kopen, helaas is de fiets die ik van te voren had afgesproken niet meer gelukt. Maar je kan hier toch niet echt fietsen met dit weer dus dat scheelt. Het was een leuke dag, de stad een beetje gezien en later nog gezellig gegeten met Sara (Duitse) en Polina gegeten. Het was vrijdag, jaja geen grap, -27 graden!! Dus dat betekende bevroren haren, wimpers en zelfs bevroren neushaartjes!
Zaterdag met een Nederlands meisje, Tessa, naar de stad geweest en tweedehands spulletjes gekocht, wat andere dingen uitgezocht en samen gegeten. Zondag nuttig bezig geweest door mijn paper van een Nederlands vak af te maken.
Maandag was het dan echt tijd om naar de universiteit te gaan. Daar trof Miira ons, mij, Tessa en nog vijf andere studenten, we hebben ons ingeschreven bij de universiteit, de bibliotheek en health service gezien, waarna we naar Elli, de huisvester, zijn gegaan. Ze hebben hier echt bijzondere regels, je mag namelijk niet aan het eind van je verblijf je spullen achter laten voor nieuwe studenten om te gebruiken want dan moet je zelf betalen daarvoor! (zogenaamd omdat dan de mensen van Elli het moeten opruimen ofzo). 's Middags nog een buskaart voor een maand gehaald, gegeten op de universiteit (een warme maaltijd voor €2,45!), ingeschreven voor vakken en boeken gehuurd in de bieb. Na ons bezoek aan de bieb zijn Tessa en ik nog naar een andere tweedehands winkel en grote supermarkt geweest. 's Avonds gegeten met Tessa en haar Spaanse huisgenootje Martha.
Dinsdag begon de echt introductie hier voor alle uitwisselings studenten. We hadden verschillende presentaties over het inschrijven van vakken, nodige papieren etc. Vandaag ook weer veel presentaties gezien met nog meer info over verschillende dingen maar veel was herhaling of gewoon logisch nadenken. Vanaf morgen kan je je inschrijven voor een trip naar Lapland wat me super cool leek maar vandaag zijn Tessa en ik gaan plannen om het zelf te organiseren. Daardoor is het goedkoper en kan je specifieker doen wat je zelf wil. Dus tijdens de presentaties die niet nuttig waren hebben we gezocht naar een huurauto, activiteiten en een hotel. Hoop echt dat het ons lukt een leuk viertal bij elkaar te vinden om dit samen te doen! :)
Verder vanavond na de presentaties nog naar een sportles geweest; body ballet. Was wel leuk om te doen maar enigszins saai, dus de volgende keer maar eens wat anders proberen! En net nog gezellig met Tim geskyped :)
Morgen weer een dagje vrij dus dan met het andere paper voor het Nederlandse vak bezig! Ik heb daarvoor in ieder geval al een tentamen gehaald dus dat is fijn.
Tot nu toe vallen de verschillende tussen Nederland en Finland nog best mee. Het is natuurlijk een stuk kouder en meer sneeuw, en verder zijn er gokmachines in de supermarkt wat ander is, maar de rest is vrijwel hetzelfde denk ik.
Hopelijk vonden jullie het verhaal niet al te saai!
Tot de volgende keer, liefs,
Annelot

Back home!

Hee,

Onvoorstelbaar hoe snel je aan bepaalde dingen gewend raakt in een korte tijd. Ik sta nu weer raar te kijken bij dingen die eerder altijd zo normaal waren. Ik zit in een restaurant te wachten op mijn gratis glas water die altijd klaar stond als je binnen kwam, ik zit raar te kijken naar de kleine euro briefjes na een tijdje dollars en ik kijk weer met een ander beeld naar alle Nederlanders om me heen.

Een verslag van hoe het weer is om thuis te zijn en mijn laatste week Amerika, NYC!

In NYC hebben we echt alles gedaan wat we wouden. We waren bang dat we misschien niet genoeg tijd hadden maar we wisten op gegeven moment zelfs niet meer wat we moesten doen.

De eerste avond zijn we via times square naar Rockefeller center gegaan waar we bovenop het gebouw hebben genoten van een schitterend uitzicht over de verlichte stad.

Dinsdag wouden we eigenlijk gaan fietsen door central park en smiddags nog naar een museum, toen we wakker werden regende het echter. We zijn dus eerst naar het museum of Natural history geweest. Leuk museum, over dieren maar ook volkeren :)

Na die tijd was het wel weer droog maar er waren niet veel mensen te vinden in central park dus wouden we toch woensdag fietsen. We zijn naar Madame Tussauds gegaan, een leuke attractie in NYC! Mushu is helemaal gek op Disney en aangezien er een grote Disney winkel was op times square moesten we daar natuurlijk ook heen!

Daarna zijn we met de metro naar Brooklyn gegaan om terug naar Manhattan te lopen over de Brooklynbridge. Super mooi uitzicht, we hebben nog gezocht naar het slotje van Maikel&Jorieke maar helaas was die niet te zien door reconstructie van de brug.

Daarna wat gegeten en gewacht op de boot om een avond cruise te doen richting het Vrijheidsbeeld. 

Het was een leuke boottocht met veel uitleg over de geschiedenis van NYC en hoe de Nederlanders het hebben verprutst.

Terwijl we op het water zaten ging de zon onder dus mooi uitzicht gehad overdag en 's avonds!

Woensdag hebben we dus 's ochtends gefietst door Central Park zodat het niet zo warm was, uiteindelijk waren we daardoor de hele dag moe maarja. Tijdens het fietsen begaf mijn slipper het dus zijn we nog terug gefietst naar het hostel om andere schoenen te halen. Was een leuke ervaring. Toen fietsen terug gebracht en gepicknickt in Central Park. 

Na de lunch hebben we het Guggenheim en Metropolitan museum of Art (MET) bezocht, the MET was een mooi museum maar aangezien Mushu en ik allebei niet heel erg van kunst zijn waren we al snel klaar om te gaan. Guggenheim was een super bijzonder en raar museum met allemaal kunst dat een aap zelfs kan maken, maar wel een mooi gebouw.

We gingen weer verder naar nog een mooi gebouw, Grand Central station. Super leuk om in het echt het station te zien die in zoveel films en series voor komt!

Via Grand Central zijn we naar het theater district gegaan om mee te doen met een loterij voor kaartjes voor Wicked (is Mushu ook helemaal gek op). Je moest je naam opschrijven en hoeveel tickets je wou (1 of 2), daarna gingen ze een stuk of 10 namen trekken en dan mocht je de kaartjes voor een stuk goedkoper. Helaas hebben we niet gewonnen maar het was wel leuk om te doen.

'S avonds wisten we al niet meer wat we moesten doen dus uit eten geweest en daarna lekker gechillt op de kamer en uiteindelijk helaas in slaap gevallen voordat Jude in het hostel was..

De volgende morgen dus samen met Jude en Mushu NYC verkennen! We zijn naar het 9/11 memorial museum geweest, super mooi en indrukwekkend museum, ook super veel nieuwe dingen over de aanslag geleerd.

Daarna zijn we verder gegaan naar de Ferry naar het Vrijheidsbeeld en Ellis' island. We konden helaas niet in het Vrijheidsbeeld aangezien de kaarten al weken van te voren waren uitverkocht, maar toch mooi eiland met weer een mooi uitzicht. Ellis' island is een immigratie eiland waar alle immigranten door heen moesten om gekeurd te worden. Het was een mooi museum met veel verhalen over hoe het toen was, alleen overdreven ze de boel nogal, ze deden alsof ze het heel slecht hadden terwijl in Europa in die tijd oorlog was!

'S avonds zijn we naar Chinatown en Little Italy geweest en hebben we nog even over times square gelopen.

Vrijdag was alweer de laatste dag, het laatste op ons lijstje was boven op het empire State building te gaan. We zijn sochtends vrij vroeg vertrokken waardoor de rijen niet zo lang waren. Het was een super mooi uitzicht en ook leuk om nu overdag te zien. Na die tijd ging Mushu al richting het vliegveld om naar huis te gaan dus bleef ik met Jude in de stad. We zijn naar Central Park gegaan om lekker te zitten, te kletsen en wat te eten. We wouden allebei nog wel het MoMA zien, Museum of Modern Art, alleen had Jude geen kaarten om naar binnen te gaan. We zijn dus naar het gebouw gelopen en ik wou even naar binnen om te plassen. Toen we uit de wc kwamen zagen we een mooie tuin dus wouden we daar even heen, vanuit de tuin kon je zo verder het museum in lopen, we waren dus zo binnengekomen zonder te betalen! Dat kwam ons wel mooi uit want we hadden nog wat tijd te doden, dus heb ik nog een wereldberoemd kunst museum kunnen zien :)

Toen was het echt tijd om te vertrekken, m'n tassen gepakt van het hostel en met de metro op naar het vliegveld met een veel te grote en zware hiketas op m'n rug. Nog een aantal keer moeten overstappen omdat de metro niet de kant op ging die ik wou en daarmee begon de terugreis.

Al met al wel aardige goede reis gehad, beetje kunnen slapen en films kunnen kijken. Toen ik aankwam was ik toch echt wel blij dat ik er was en iedereen weer kon zien maar had ook een flinke jetlag. Maar komende tijd wat meer tijd om uit te rusten dus dat gaat wel weer weg.

Wat heb ik een mooie zomer gehad! Zoals ik in het begin al zei ben ik enorm gewend geraakt aan typische Amerikaanse dingen en is het weer even wennen thuis, maar van de andere kant is thuis wel weer snel gewend en toch wel saaier dan daar. Ik denk dat ik deze zomer weer super veel heb geleerd van een andere cultuur, mijn eigen cultuur, van werken met kinderen en werken met mensen waar ik normaal niet zo snel mee zou praten. Maar bovenal heb ik mezelf weer beter leren kennen, en ben ik ook veranderd door deze ervaring. Ik heb weer iets meer zelfvertrouwen en ben wat positiever. 

Al met al zal ik zeggen dat er alleen maar pluspunten hebben gezeten aan deze zomer op Tomahawk Ranch girl scout camp Colorado. Ook al waren er soms minder leuke momenten en was het toch echt wel heel hard en soms lastig werk, ik heb er zoveel mooie herinneringen aan over gehouden die ik niet zo snel weer vergeet!

Op naar het nieuwe avontuur, culturele antropologie aan de universiteit Utrecht! 

Ik heb net al de sleutel opgehaald van mijn nieuwe kamer, zondag ga ik verhuizen en over anderhalve week begint het echt, ik heb er zin in! 

Bedankt allemaal voor het volgen van deze blog :)

Liefs,

Annelot 

Laatste week Tomahawk Ranch, Colorado

Hoihoi,

Waarschijnlijk mijn laatste blog vanuit Amerika! Op het moment dat ik dit typ zitten Mushu en ik te wachten voor onze vlucht naar Newark. Het was een leuke laatste week op Tomahawk Ranch. Zondag dus wezen raften in de mooie Royal Gorge, maandag hele dag poetsen en savonds laatste kampvuur. Het kampvuur was leuk met het ophalen van herinneringen en delen wat kamp voor ons allemaal betekende. Dinsdag zijn we weer aan de slag gegaan met andere dingen schoonmaken, de ramen poetsen en de condos schoonmaken. Dinsdagavond was dan de echte laatste avond met alle staff. We hebben een diner gehad met z'n allen, hebben foto's en staffbook gekregen en alle warm fuzzies van iedereen in een envelop! Het thema was de jaren 20 of formeel gekleed dus iedereen zag er mooi uit. 

Na het eten begon het geven van de laatste cadeaus aan je forest friend. We deden het 1 voor 1 en je moest raden wie de hele zomer cadeaus aan je had gegeven. Mijn forest friend was Dutchy, maar daar was ik een paar dagen daarvoor al achter gekomen. Als laatste cadeau heb ik een Colorado shirt en beker gekregen, leuke cadeautjes :) 

Voor mijn forest friend, Belle, had ik een ketting, kat legging en een hello kitty shirt gegeven aangezien ze van katten houd! 

Het was een lange maar leuke avond. Woensdag leek het erop dat we niet van kamp af konden komen maar uiteindelijk toch iemand gevonden en met een groepje naar Evergreen gegaan. Daar geluncht en naar het super mooie meer geweest! 'S ochtends zijn we nog naar een schattig winkeltje geweest waar ik met Sunflower en Jude dezelfde truien met Bailey Colorado heb gekocht. Ik ben ook nog naar de boerderij geweest waar ik voor het eerst een eend heb geaaid en een kip heb opgepakt haha!

'S avonds hebben we met een grote groep een filmavond in de dining hall gehouden, ik had mac&cheese gemaakt (met meer kaas dan pasta haha!) en we hadden matrassen op de grond om lekker te liggen. We hebben de D.U.F.F. gekeken, super grappige film.

Donderdag hadden we weer plannen, op naar Boulder; dat is de grootste stad na Denver en hier gaan ook heel veel mensen naar universiteit. Super leuke stad, veel meer zoals in Europa met een wandelgebied en mooiere gebouwen. Ook de sfeer was heel chill en leuk! In Boulder leuk geshopt en later gegeten, s avonds hebben we weer een film avond gehouden met deze keer de film 'saved' ze zeiden allemaal dat dat heel leuk was en we dat moesten zien, nou dat was een super rare film! Maar liet wel mooi de mentaliteit van Amerika zien haha! 

Daarna nog met Sunflower en Jude 'She's the man' gekeken, 1 van onze favoriete films en we konden alles meepraten.

Vrijdag moesten we weer aan het werk, dus na een beetje uitslapen stonden we weer klaar. Tijdens me&my Guy komen de meisjes met hun vaders en mogen ze zo'n beetje alles doen wat ze willen. Net als in de family camp hebben wij geholpen met programma's als op de boerderij, knutselen en sport. Ik heb zelfs een marshmallow gevecht gehouden. Het was een leuk weekend en super schattig om de meisjes met hun vaders te zien. Alle vaders hadden uiteindelijk gelakte nagels, hadden mee gedaan met matras surfen of een geschminkt gezicht haha! 

Was ook leuk om met de vaders te kletsen tijdens de maaltijden omdat die toch wat beter begrijpen dat je van een ander land bent en ze dan erover willen weten. 

In de avonden hebben we nog een kampvuur gehouden en wolf hawling gedaan (elkaar zoeken in het donker over het hele terrein door als een wolf te huilen).

Zondagavond heb ik dan eindelijk, op mijn laatste werkdag, mijn betaalkaart gekregen! We zijn uit eten geweest met Mushu, GRR, Sunflower en Jude. Er was nog een grote groep maar die gingen naar een restaurant naast de onze, ik hou alleen niet zo van dat restaurant vandaar haha!

Het was een leuke laatste avond ook al voelde het niet zo. Eenmaal terug op kamp gingen ze nog een film kijken maar ik viel na een paar minuten al bijna in slaap dus ben maar naar bed gegaan. Vanochtend de allerlaatste spulletjes in m'n tas gestopt en de zak om m'n tas paste nog maar net dicht.. 

Toen dan echt doei zeggen tegen de mensen waarmee ik meeste om ging :( Gelukkig wonen ze allemaal in Europa en komen veel Amerikanen ook naar Europa voor een semester dus we zijn al druk aan het plannen waar we elkaar allemaal gaan zien!

Inmiddels zit ik in het vliegtuig waar met 'no smoking, no whining and no complaining' ja we hebben een hele bijzondere stewardess, later deed ze nog een southwest aerobics les en toen we landen zei ze; now get out! Haha

Georganiseerd als Mushu en ik allebei zijn (nee dat is niet sarcastisch) hebben we al een planning gemaakt die we nu in het vliegtuig nog een beetje kunnen aanvullen. 

Ook al is het super jammer om weg te zijn uit Colorado en van kamp, we hebben zin in New York! We hebben al allemaal leuke dingen op de planning en woensdagavond komt ook Jude aan in NYC! 

Ik zie jullie snel weer :)

Liefs,

Anne

Ps. Lieve berichtjes allemaal als antwoord op mijn blog! De naam van de familie was van de Kerkhove alleen hadden ze het allemaal aan elkaar geplakt als Amerikaanse achternaam.

Mijn baas, Obi, kan trouwens nog steeds niet mijn naam uitspreken dus het is maar altijd Holly!

Dat meisje wist wel wat voor kamp het was dus geen idee waarom ze voor dit thema heeft gekozen. Het me & my Guy kamp heeft inderdaad minder mensen nodig, niet omdat het klein is maar als de vaders er zijn hoeven wij niet op de kinderen te passen dus hoeven we alleen programma's voor ze te doen!

Girl vs Zombie

Hoi allemaal,

Is al weer een tijdje geleden dat ik verteld heb over mijn leventje hier, Dus bij deze weer een update nu ik eventjes tijd tussendoor heb.
Zondag voelde ik me dus inderdaad niet zo goed en dat werd maar slechter toen ik erachter kwam dat ik in mn eentje alle kinderen in moest checken, een gezondheids check moest doen en ze moest entertainen, dat wil niet allemaal in je uppie. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kreeg ik na een tijdje ook hulp van twee Counselors In Training.
Super grappig, er was een tweeling met een Nederlandse achternaam die ik kon uitspreken maar zij zelf niet, dus de vader vond het helemaal leuk toen ik het wel goed zei.
Na het inchecken hebben we regels gedaan en wat spelletjes, avondeten en daarna opening campfire. Na opening campfire ben ik direct vroeg naar bed gegaan omdat ik nog steeds me ziek voelde. Het was een super leuke week met weer de zelfde soort activiteiten als de boerderij, archery and outdoor skills. We hadden wat meer archery zodat we ook op onze eigen geschilderde zombie hoofden konden schieten en bij outdoor skills hebben we meerdere dagen gewerkt aan onze eigen tomahawks (een soort bijlen). Bij dance&drama hebben we zombie make-up gedaan en bij arts&crafts hebben we zombie poppetjes en een skelet pennen houder gemaakt. Verder hebben we weer in de tipi's geslapen, op vuur gekookt en hebben we deze week shirts ge-tye-dyed (soort van verfen met knopen enzo). Er was ook een super hero kamp deze week dus hebben we een Super Hero vs Zombie oorlog gehouden, heel leuk.
Het was een super leuke groep meisjes en ik had echt het idee dat ze naar me op keken dus dat was super. Met het team ging het wel goed, alleen was 1 van de meisjes ziek en werd daardoor boos op alles en iedereen, ook op de kinderen wat echt niet kan.
Aan het einde van de week had ik helemaal niet het idee dat de week al om was ook al was het de laatste week en was iedereen moe en ziek. Ik vond het echt jammer dat de meiden weer weg gingen..
Nog een leuk feitje: we hadden een meisje in ons Zombie kamp die bang was voor Zombies en daardoor gewoon echt begon te huilen bij dingen, super apart haha!
Vrijdagavond heb ik besloten om gewoon op kamp te blijven, lekker te douchen en vroeg naar bed te gaan. Zaterdag morgen gingen we weer vroeg op pad om naar een American Football practice te gaan van de Denver Broncos, het team van Colorado. Het was super druk met allemaal mannen en hele enthousiaste fans en dan had je ons, die geen idee had wat er aan de hand was op dat veld. Het was leuk om te zien en erg gezellig, Mud & Hobbes (mijn supervisors) hebben ons (de internationals) ermee naar toe genomen dus dat was erg leuk. Daarna nog geluncht samen met een mooi uitzicht en boodschappen gedaan waaronder de cadeautjes voor de forest friends voor aankomende week. Zaterdag avond hebben we de hele avond gespendeerd aan het schrijven van Warm Fuzzies, dat zijn lieve berichtjes die je aan elke werknemer moet schrijven, dat zijn er meer dan 50, dus dat duurde nogal lang. Zondag morgen gingen we weer vroeg weg om 2,5 uur te rijden naar een plek waar we gingen raften, dit was ons laatste uitje als staff. Het was super mooi door een kloof heen en was echt leuk om te doen. Ik wou eerst niet in een peddel boot maar uiteindelijk toch heel blij dat we dat hebben gedaan.
Daarna nog uiteten geweest met een grote groep en naar een rockshop met allemaal speciale soorten stenen. Was echt een hele mooie dag, wat ga ik de bergen hier missen!
Vandaag moesten we dan weer werken, de hele dag schoonmaken. Het was een lange en vermoeiende dag, maar op zich ook wel gezellig. Vanavond hebben we closing campfire, dus het laatste kampvuur van het jaar, daarnaast gaan we ook allemaal foto's bekijken.
Morgen nog een ander deel schoonmaken en dan aan het eind van de dag staffdiner, daar gaan we elkaar de laatste cadeautjes geven voor de Forest Friends, krijgen we onze Warm Fuzzies en een groepsfoto. Het thema was eigenlijk de jaren 20 maar netjes gekleed mag nu ook, dus ik leen weer een jurk van Obi, mijn baas.
Op dinsdagavond of woensdag gaan dan de meeste mensen van staff echt weg.. Voor ons hebben we woensdag en donderdag vrij en dan vrijdag tot zondag Me& My guy camp. Een 3 daags kamp voor meisjes met hun vader. Het zijn dus nu echt de laatste dagen op kamp met heel veel doei zeggen..
Ik weet dat de zomer nog niet over is maar ik zeg alvast, ik heb een fantastische zomer gehad en ga iedereen en deze plek echt super erg missen. Ik wil sowieso proberen een keer terug te komen!
Liefs,

Annelot

TryTom and TryWizard!

Hoihoi!
Zoals ik in mijn vorige blog al had gezegd had ik een TryTom kamp, de kinderen waren nog helemaal niet gewend aan kamp en omdat je ze maar voor 3 dagen hebt kan je ook niet heel veel 'veranderen'  aan hoe ze doen. Het waren wel leuke dagen en ook al was het voor ons wat moeilijker om de kinderen in toon te houden, de meisjes hebben in ieder geval een leuke tijd gehad.
Dinsdag gingen de kinderen alweer weg dus bestond de dag vooral weer uit schoonmaken/opruimen en doei zeggen. Dinsdagavond moest er hard gewerkt worden, alles moest voorbereid worden voor TryWizard, het Harry Potter kamp. Ik heb zelf geholpen met een boog van bomen maken voor de ingang van de dining hall. Verder heb ik geholpen met de wc versieren, de dining hall van binnen versieren met kaarsen, vliegende kaarsen, bomen en nog veel meer. Het zag er allemaal echt super tof uit. Uiteindelijk waren we rond een uur of elf klaar met alles dus konden we toen naar bed. Om woensdag weer om 8 uur aan het ontbijt te zitten en daarna van alles door te nemen over het kamp. Ook hebben we een opfris cursus gehad voor eerste hulp. 
Om 14uur kwamen de kinderen dan weer, ik zat deze week trouwens in Blue Feather 1 van de seasonals waar je twee grote cabins hebt met stapelbedden. Super leuk hoe iedereen van de staff maar ook veel kinderen verkleed waren in Harry Potter kleding. Woensdag begon de dag net als normaal met namenspelletjes en wat regels. Woensdagavond hadden we direct al een super gaaf programma, aangezien ik zelf niet zoveel van Harry Potter af weet was het nog wel een beetje lastig te volgen, maar we moesten alle onderdelen van Voldemort vinden om die te doden. Bij elke plek moesten de kinderen iets doen om dat onderdeel van Voldemort te doden en dan kregen ze een tip waar het volgende onderdeel was en dat moesten ze dan zelf uit vinden. De kinderen waren helemaal door het dolle heen en waren niet te houden, ik voelde me best wel ziek dus het schoot allemaal niet zo op. Uiteindelijk heb ik niet het hele programma mee kunnen doen maar ben ik eerder naar bed gegaan. 
Alle programma's deze drie dagen waren met een Harry Potter thema, de boerderij was care of magical creatures, archery was 'defense against the dark arts'  etc.
's Avonds hadden we een bal, waarbij ik een prinsessenjurk aan had, super cool. Vrijdag hebben we weer oprgeruimd en schoon gemaakt en quidditch gespeeld. 's Middags hebben we Hogsmead gehad, de kinderen kregen geld en konden naar allemaal verschillende winkels gaan om dingen te kopen en te doen. Ze waren allemaal heel enthousiast dus dat was leuk. Ik was bij de waarzeggerstent dus moest allemaal onzin verkopen uit een glazenbol, ben ik niet zo heel goed in dus was nogal een uitdaging!
Tijdens Harry Potter hadden we wel wat leukere kinderen, maar ook veel van deze kinderen wisten niet zo goed hoe kamp werkt. 
Vrijdagavond wouden we weer uit eten gaan maar iedereen was al van kamp af dus we hadden geen lift. Uiteindelijk wouden de 'bazen'  ook nog wel ergens eten dus zijn we met hun mee gegaan naar Texas Roadhouse, precies hetzelfde concept als Texas Ribhouse bij ons, je mocht ook nootjes op de grond gooien haha. 
Was ver rijden maar wel gezellig en lekker gegeten. Zaterdag hebben we lekker rustig aan gedaan, lang uitgeslapen, lekker gedoucht en was gedraaid. Zaterdagmiddag zijn we richting Denver gegaan voor de Baseball wedstrijd. Het was een hele belevenis maar best wel een saaie wedstrijd, er gebeurt niet zoveel en je wacht zo lang dat je al niet meer op let.  Maar waren leuke winkeltjes bij en het was gezellig. 
Nu is het weer zondag dus zo begint het nieuwe kamp weer, de laatste volle week. Ik zit in Timberline, super ver weg van alles in tenten dus dat is wel balen. Ik zit in een Girl vs. Zombie kamp met 11-14 jarigen. 
Voel me nu nogal ziek dus hoop dat dat beter wordt en ik dan van het laatste week kamp kan genieten.
Volgende week hebben we een paar dagen schoonmaken en daarna een Me&my guy kamp, de vaders komen dan met hun dochters dus hoeven we niet super veel te doen en is maar 3 dagen. En dan richting NYC!!

Liefs,

Annelot

Full Moon 2e week

Heeeee,

Aangezien mijn Full Moon, nachtkamp twee weken lang was nog een verslag van hoe de laatste week was met alle meiden. Op zondag hadden we dus de cluedo all camp, een super leuk spel! Ik was een 'floater'  dus moest gewoon rondlopen en zorgen dat elk kind het leuk had wat nogal een moeilijke opgave was aangezien iedereen het prima naar z'n zin had en ik niet wist wat ik moest doen.
Uiteindelijk moesten we met alle meisjes van Kachina (het huis waar ik in sliep) tot een antwoord komen wie het had gedaan etc. Ennn we hebben gewonnen waardoor we later in de week donuts cadeau kregen :)
Ik kan niet eens meer zo goed herrineren wat we allemaal hebben gedaan vorige week, zo druk was het. We hebben gewoon alle normale programma's weer bezocht, we hebben uilen gemaakt bij Arts&Crafts van mozaik. Verder hebben we natuurlijk 's avonds weer spannende dingen gedaan als planeten nadoen en erover leren, een sterrenhemel maken in een pot met licht erin en we hebben naar de sterren gekeken en Obi heeft ons er super veel over verteld. Doordat we zo laat 's avonds naar buiten gingen hebben we allemaal een trui van Tomahawk gekregen die licht geeft in het donker, super cool. Daarnaast hebben we nog een avond gedichten geschreven in de tippi's, een dans/karaoke feest gehad en zumba workout gedaan! Ook al waren sommige meisjes niet helemaal into een aantal activiteiten, ik weet zeker dat ze een leuke tijd hebben gehad op kamp. Aan het eind van de week, na het laatste kampvuur begonnen een aantal meisjes al te huilen maar toen ze donderdag echt weg moesten waren ze niet meer te stoppen. 
Wat ook heel leuk was, woensdagavond zijn we nog met de meisjes naar de hangmatten geweest en hebben we daar gepraat over wat we het leukste vonden van kamp. Ze moesten de zin aanvullen 'Because of camp....'  veel meisjes zeiden dat ze nieuwe vrienden hadden ontmoet of meer durfden. En bijna allemaal waren ze het erover eens dat ze na dit kamp zich anders zouden gaan gedragen etc. 
Het was echt een super groep met meisjes, allemaal aardig tegen elkaar en veel wouden ons altijd graag helpen!
Binnenin het team ging het soms weer wat minder goed en ik zat er twee dagen even helemaal doorheen, maar gelukkig had ik supervisors met wie ik erover kon praten en heb ik er uiteindelijk ook nog met mijn unit over kunnen praten. 
Donderdagavond waren we dan weer lekker vrij, we zijn na de vergadering uit eten gegaan met een hele groep alleen bleek bijna alles dicht te zijn aangezien het inmiddels 9 uur was en we midden in de bergen zitten waar iedereen vroeg naar bed gaat.
Vrijdagmorgen zijn Sunflower, Mushu, Blue, Mica, Minnie en ik richting Wyoming gegaan. We hebben nog even gestopt bij de supermarkt om lunch te halen en zijn daarna naar de University of Wyoming gegaan, wat uiteindelijk een stuk verder bleek dan de camping waar we heen wouden. Bij de universiteit hebben we even rondgekeken en heeft Minnie een rondleiding gegeven aangezien ze daar naar school gaat, was leuk om te zien. We hebben haar daar achter gelaten bij haar vriendje en zijn verder gereden naar Cheyenne om Mica bij haar opa&oma te laten. Daarna zijn we met z'n vieren verder gereden naar de camping dichtbij Cheyenne, vlak naast de grens van Colorado. We hebben de tent opgezet op een aparte, leuke camping met super grote campers en caravans. Echt super Amerikaans, de winkel van de camping was opgezet als een oud Westers dorpje. 'S avonds zijn we nog op zoek gegaan naar een restaurant om wat avond te eten, daarna lekker vroeg naar bed.
Zaterdag zijn we met 'the big G' (zo hebben we onze gigantische auto genoemd) richting de rodeo gegaan, de opa&oma van Mica woonden recht tegenover de rodeo dus konden we daar mooi de auto parkeren. Er was een soort kermis en dan een super groot stadion voor de rodeo zelf. We hebben een super leuke dag gehad daar. Allemaal leuke kraampjes bekeken en een leuke rodeo gezien.
Ik ga proberen de verschillende onderdelen van een rodeo uit te leggen want volgens mij snapt niet iedereen het (papa dacht dat het met auto's was):
-Stier rijden; langer dan 8 seconden blijven zitten op een stijgerende stier, lijkt weinig maar is veel.
-Stier vangen; twee mannen proberen met touwen de stier bij de nek en achter poten te vangen.
-Stier vangen; 1 man op een paard vangt een stier met een touw bij z'n nek, hij springt dan van het paard af om de poten samen te binden.
-Paard rijden zonder zadel; ook voor meer dan 8 seconden blijven zitten. De paarden stijgeren blijkbaar omdat ze een touw om hun ballen hebben en ze dat weg willen krijgen.
-Stier worstelen; je komt op een paard aangereden, er rent een stier naast je en je springt daar bovenop zodat je de stier op z'n rug krijgt met de poten omhoog.
-Paard rijden om tonnen heen; een bepaald parcour zo snel mogelijk afleggen.
-Wilde paarden bezadelen en rijden; een groep van drie mannen moesten een wild paard (die absoluut niet stil staan) bezadelen en dan een rondje rijden op ze.
-Baby paarden; de kinderen moesten hun moeder zo snel mogelijk terug vinden maar renden de verkeerde kant op.

Ik denk dat dat alle onderdelen waren, ik was super verbaasd en geshockeerd door het feit dat de paarden zo raar springen omdat ze pijn hebben door dat touw. Maar het is leuk om te zien, zo'n rodeo en ook heel anders dan dingen thuis natuurlijk.
Aan het einde van de dag zijn we weer richting kamp gegaan nadat we nog ergens zijn gestopt om wat te eten. Eenmaal op kamp zijn Mushu en ik bezig gegaan met plannen maken voor in New York, wordt daar nu ook wel enthousiast voor!

Deze week hebben we twee driedaagse kampen. Gister is er weer een nieuwe groep meisjes gekomen, zijn niet zulke hele leuke meisjes dus dat is wel jammer maar ze gaan morgen alweer weg. Het kamp heet Try Tomahawk, voor de kinderen die nog niet echt eerder op kamp zijn geweest en die het voor een paar daagjes willen proberen. Verder heb ik deze week wel een leuke team met twee internationals waar ik veel me om ga; Jude en Sunflower. En met Boots, ook gezellig. Gisteren was het natuurlijk mijn verjaardag, bedankt voor de felicitaties, maar het voelde niet echt zo. Was gewoon een dag op kamp, maar ze hebben wel voor me gezongen, heb een leuk cadeautje gekregen en een taart gehad!
Op woensdag komen er weer nieuwe kinderen, dan voor een Harry Potter kamp.

Nog iets anders leuks wat we hier op kamp doen wat ik elke keer vergeet te vertellen; we hebben een soort van lootjes getrokken. Ik heb Belle getrokken (de sport specialist) en dus geef ik haar de hele zomer lang kleine cadeautjes, zelf krijg ik van iemand anders (ik weet niet wie) cadeautjes en aan het eind van de zomer krijg je een groter cadeau en vertel je wie je had. 

Het einde van kamp komt al steeds meer in zicht, we hebben volgende week al het laatste kamp! Ik weet nu al dat ik het erg ga missen en graag terug zou willen komen een keer. Iedereen is hier gewoon super aardig en leuk tegen elkaar en het is heel anders dan in 'de echte wereld'  zoals we het hier zeggen. Maarrrr daarnaast mis ik Tim ook wel heel erg en begin ik de normale dingen thuis ook wel te missen dus dat is straks ook wel weer fijn om terug te hebben.

Maar eerst nog maar een leuke paar laatste weken van maken!

Liefs,

Annelot